Social

#contract individual de munca #bona #babysitter #meserie recunoscuta #servicii de ingrijire #persoane fizice autorizate

Meseria de bona, recunoscuta oficial

Meseria de bona ar putea fi recunoscuta oficial, daca proiectul depus de o fundatie din Romania la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor va fi aprobat.

Conform acestui proiect, o bona poate oferi, in acelasi timp, la domiciliul sau, servicii de zi pentru cel mult patru copii, care au varste cuprinse intre 3 luni si 6 ani, iar pentru copiii care au peste 6 ani, o bona poate oferi servicii simultan pentru cel mult sase copii.

Propunerea acestei fundatii nonguvernamentale vine si in ideea de a se face diferenta intre bona si babysitter, in sensul ca un babysitter este o persoana acreditata care ofera servicii de ingrijire si supraveghere la domiciliul copilului, iar o bona poate sa asigure aceleasi servicii atat la domiciliul copilului, cat si la resedinta proprie.

Proiectul propune, de asemenea, ca bonele sa poata lucra fie ca persoane fizice autorizate, fie pe baza unui contract individual de munca. In cazul in care se opteaza pentru a lucra ca persoana fizica autorizata, plata bonelor ar urma se se faca pe baza de tarif orar.

Sursa foto: findababysitter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea