Social

#Klaus Iohannis 1 Decembrie #1 decembrie #ziua nationala a romaniei

Mesajul presedintelui Iohannis de Ziua Nationala!

Cu ocazia Zilei Nationale, presedeintele Iohannis a adresat un mesaj romanilor, in care a declarat  anul 2016 va fi unul de reconstruire a increderii romanilor in institutiile statului, in partide, dar si in oamenii care candideaza in numele lor. 

"S-au scurs 97 de ani de la infaptuirea Marii Uniri. Natiunea romana a fost incercata de revolta si dezamagire, de criza si austeritate, de nevoia schimbarii si cautarea sperantei. De fiecare data, natiunea noastra si-a gasit energia interioara, forta si determinarea pentru un viitor mai bun. Romanii si-au regasit mereu curajul si vocea. 1 Decembrie este si prilejul cel mai bun pentru a ne conecta mai puternic la prezent, la locul pe care il avem in Europa si in lume, de a fi constienti de noi insine. Romania se defineste astazi mai activ intr-o lume in care si-au facut loc razboiul si amenintarea terorista. Lucrurile s-au schimbat. Romania ofera certitudinea democratiei in interior si predictibilitatea parteneriatului in exterior. Putem spune ca democratia este astazi un bun national, ca avem deja o consiinta democratica puternic inradacinata. Tara noastra este un partener credibil pentru aliatii din NATO si UE. Avem capacitatea de a furniza incredere si stabilitate. Ultimul an a insemnat intarirea statutului de membru NATO si al UE. Cred ca este momentul sa redescoperim mandria nationala.

Am ales anul acesta o celebrare mai putin fastuoasa si mai mult ancorata in realitate, in care ne aratam pretuirea fata de cei care promoveaza si intruchipeaza valori in societatea romaneasca si recunoastem profesionalismul pus in slujba celorlalti. Evenimentele tragice ne-au aratat cate lucruri nu functioneaza. Dar au scos la iveala zi exemple de curaj, daruire si determinare si, mai ales, o profunda dorinta de exprimare, la care va trebui sa raspundem cu totii in anul ce urmeaza.

Putem privi Ziua Nationala din acest an ca pe un nou inceput in materie de practici. Ne place sau nu, politica este cea care da direactia unei societati. Avem nevoie de un nou inceput in politica.

2016 va putea fi anul in care reconstruim increderea romanilor in insituttii, partide si in oamenii care candideaza in numele lor. Va indemn sa purtam in suflet ziua de astazi ca pe una speciala, in care suntem constienti de ceea ce ne apropie, in care sa fim mai solidari unii cu altii. Niciodata ura si invrajbirea nu au dus o societate inainte. Unitatea si consecventa sunt caile care ne vor duce spre o Romanie cu adevarat puternica. La multi ani, romani, la multi ani, Romania!", a spus Iohannis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea