Social

Mesajul lui Abbas catre SUA: „Ultima sansa pentru un acord de pace“

Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas , se afla la Washington unde va avea astazi o intrevedere cu presedintele american George W. Bush. Abbas a sosit marti seara la baza aeriana Andrews, iar ieri s-a intalnit cu regele Abdullah II al Iordaniei, aflat de asemenea in vizita in SUA si cu secretarul de stat Condoleezza Rice.

"Presedintele Abbas ii va spune lui Bush ca este ultima sansa de a se ajunge la un acord de pace ", au afirmat oficialii de la Ramallah pentru cotidianul israelian "Jerusalem Post". Esecul "ar intari Hamas si va submina Autoritatea Palestiniana si toate fortele palestiniene moderate". Potrivit oficialilor palestinieni, Abbas ii va transmite lui Bush temerea ca Hamas ar putea pune sta­panire pe Cisiordania din cauza lipsei de progres a negocierilor.

"Daca oamenii vor vedea ca nu este nici o speranta, se vor uita catre Hamas. Daca nu ajungem la un acord, israelienii si americanii vor avea de-a face cu Hamas pe viitor", au spus oficialii palestinieni.
Prin conferinta orga­nizata in noiembrie 2007 la Annapolis (Maryland), Bush a dat un nou start negocierilor de pace dupa sapte ani de stagnare. Presedintele american ar dori, la randul sau, incheierea unui acord inainte de sfarsitul lui 2008, cand va parasi Casa Alba.

Sef de misiune american pentru biroul lui Blair

Administratia Bush va delega un oficial al Departamentului de Stat pentru a conduce biroul din Orientul Mijlociu al fostului premier britanic Tony Blair. Surse oficiale au declarat pentru AP ca Robert Danin isi va prelua functia de "sef de misiune" a lui Blair saptamana viitoare.

Blair este trimisul special al cvartetului diplomatic in Orientul Mijlociu. Gestul american face parte din efortul de a-l sprijini pe presedintele Abbas si procesul de pace cu Israelul.  

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea