Social

#spania #mesaje antiromanesti #manifestatie

Mesaje antiromanesti in timpul unei manifestatii a Partidului Popular din Spania

In plina campanie electorala, reprezentantul Partidului Popular din orasul spaniol Badalona, regiunea Barcelona, Xavi García Albiola, care candideaza la primaria orasului, a organizat o manifestatie impotriva romanilor, pe care ii considera principalii vinovati pentru problemele comunitatii.

Potrivit Sexta Noticias, citat de Realitatea.net, pe una dintre pancartele purtate in timpul unei manifestatii electorale a candidatului scria "Nu vrem romani". In acelasi timp, participantii au primit pliante cu sigla partidului, pe care scria "+ Securidad" (Mai multa siguranta, n.r.) si pe care era prezentat un colaj foto cu strazi murdare, un accident de masina , mai multi barbati la un balcon si doua femei cu batic pe cap, asezate pe o banca.

Xavi García Albiola, care spune ca este foarte aproape de a castiga alegerile municipale, il acuza pe actual primar ca nu asigura securitatea cetatenilor, iar daca va castiga, va curata orasul. El a declarat ca, desi in Badalona sunt destui romani corecti, care muncesc, trebuie totusi sa se ocupe de grupurile de tigani, care au venit sa fure si sa comita tot felul de infractiuni.

Aceasta nu este prima oara cand reprezentantul Partidului Popular de la Badalona starneste polemici in ceea ce priveste imigrantii: in 2007, pe Youtube a fost postat un film in care Albiola asocia imigrantii cu lipsa sigurantei orasului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea