Social

#grupa de sange #memorie #probleme memorie

Memoria e influentata de grupa de sange. Afla cum stai!

Persoanele care au grupa de sange AB risca sa aiba probleme mult mai mari cu memoria la batranete decat restul indivizilor, indica un studiu al unei echipe de cercetatori americani, potrivit bbc.co.uk.

O echipa condusa de profesorul Mary Cushman, de la Colegiul de Medicina de la Universitatea din Vermont, Burlington, a analizat informatii despre aproximativ 30.000 de persoane cu varsta de peste 45 de ani. Acesti au constatat faptul ca persoanele cu grupa AB au prezentat un risc cu 82% mai mare de a avea dificultati de memorie, limbaj si atentie in a doua parte a vietii. Toate aceste aspecte au fost considerate posibile semnale pentru instalarea dementei intr-o perioada timpurie.

"Studiul nostru cerceteaza legatura dintre grupa de sange si tulburarile cognitive, dar alte cercetari au aratat ca factori precum hipertensiunea arteriala, colesterolul marit si diabetul cresc sansele de aparitie a tulburarilor cognitive si a dementei", a afirmat Mary Cushman.

Studiul in revista de specialitate "Neurology" sustine ca cei cu grupa 0 au un risc mai scazut in ce priveste bolile cardiovasculare, lucru care ofera o mai buna protectie a creierului.

Sursa foto: bizu.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea