Social

#dmitri medvedev gaze #medvedev gaz diversificat

Medvedev: Trebuie diversificate caile de tranzit al gazului rusesc

Presedintele rus Dmitri Medvedev a chemat vineri la accelerarea constructiei gazoductelor South Stream si North Stream in vederea diversificarii traiectoriilor de livrare a gazului rusesc spre Europa.

"Trebuie accelerata constructia de noi cai energetice - proiectul South Stream si proiectul North Stream. Daca vom putea diversifica livrarile, Europa va depinde mult mai putin de starea de spirit a regimului politic intr-un stat sau altul", a subliniat el, informeaza AFP.

Medvedev a facut aluzie la conflictul gazului ruso-ucrainean care a lipsit Europa de livrari de gaz rusesc timp de doua saptamani. Presedintele rus a cerut de asemenea " consultari largi si pregatiri de noi acorduri" intre "tarile europene ca cele consumatoare de carburanti si statul rus ca furnizor in care se poate avea incredere".

"Trebuie depuse eforturi de creare a unui regim juridic international de control", a adaugat el. Primul ministru rus Vladimir Putin a propus miercuri la Davos crearea unui tratat asupra energiei ce ar fi comparabil cu Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea