Social

Meditatii on-line cu profesori indieni

In Bangalore exista o companie care rezolva contra cost probleme de matematica trimise de elevi din Europa si SUA. Conform statisticilor oficiale, stiinta numerelor, incepand cu banala aritmetica si ajungand la complicatele ecuatii cu mai multe necunoscute, a devenit pentru multi dintre elevii occidentali un obstacol greu de trecut. Indienii din Bangalore vin in ajutorul parintilor care nu isi permit sa plateasca un meditator : ofera lectii de matematica si, totodata, rezolva, pe internet, temele pentru acasa ale scolarilor. Compania "Tutor Vista" din orasul indian Bangalore a fost infiintata acum doi ani de Krishan Ganesh si numara deja peste 10.000 de clienti din SUA si tari vest-europene. Angajatii companiei, circa 760, sunt matematicieni indieni care, contra unei sume modice, rezolva on-line problemele de matematica trimise de elevii ai caror parinti nu isi pot permite luxul financiar al unui meditator. Secretul succesului de care se bucura aceasta companie inedita sta in pretul pe care il percepe pentru serviciile sale. In timp ce alte firme de lectii private cer intre 20 si 60 de dolari pe ora, "Tutor Vista" ofera zilnic lectii personalizate de 45 de minute pentru numai 99,99 dolari pe luna. In plus, promotia pentru primele 30 de zile este de 49,99 dolari. "Obiectivul nostru este ca numarul clientilor sa depaseasca un milion", spune Ganesh.

Armata de profesionisti non-stop

Sediul "Tutor Vista" este un enorm call center unde, timp de 24 de ore din 24, o adevarata armata de matematicieni raspunde la telefoanele sau cererile "de ajutor" sosite pe internet. Parintii scolarilor care apeleaza la serviciile companiei sustin ca aceasta metoda de " invatamant la distanta " da roade: exercitiile rezolvate, dar si explicatiile adiacente par sa contribuie la imbunatatirea notelor la matematica. "In tarile occidentale sunt multi elevi cu bani care urasc matematica. In India, talentul abunda, dar nu sunt bani. Eu nu am facut decat sa conectez cele doua lumi", mai spune Krishan Ganesh.

Globalizarea serviciilor

Continentul indian nu exceleaza doar in domeniul matematicii sau al informaticii. In marile orase au aparut firme care isi ofera serviciile, tot on-line si tot pentru preturi modice, in cele mai diverse branse: consultanta pentru taxe si impozite , cure de slabire, limbi straine, programare pe computer, contabilitate ori chiar alegerea unui hobby. De asemenea, "valetii", asa cum sunt supranumiti cei care ofera astfel de servicii "internationale", se pot ocupa de rezervarea biletelor de avion, a meselor la restaurant sau de organizarea agendei personale. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea