Social

#al doilea val covid #virgil musta #restrictiil #timisoara

Medicul Virgil Musta, despre cel de-al doilea val al epidemiei de COVID: "Este o bomba cu efect intarziat"

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, atrage atentia dupa relaxarea masurilor. Acesta spune ca se asteapta ca un al doilea val al epidemiei de coronavirus sa loveasca Romania cat de curand.

"Eu cred ca va fi acest al doilea val dupa vreo saptamana, cand incep sa se vada primele semne de la relaxare, dupa care vedem, in functie de cum evolueaza boala, cum mergem mai departe. Si de acum incolo transmiterea va fi comunitara pentru ca transmiterea comunitara inseamna ca virusul exista deja in populatie. Sunt forme asimptomatice, forme usoare, sunt oameni care, fara sa stie sunt contaminati, dau mai departe boala," a spus Virgil Musta, pentru opiniatimisoarei.ro. 

"Este o bomba cu efect intarziat"

Medicul a facut referire la faptul ca oamenii nu respecta recomandarile facute pentru evitarea raspandirii noului virus, iar in aceasta situatie, cazurile de coronavirus vor creste.

"Acest lucru s-a intamplat si in tari cu o disciplina mult mai mare decat la noi, cum sunt Germania si Coreea de Sud. In care, in momentul relaxarii, numarul de cazuri a crescut. Din acest motiv, ne asteptam sa avem si noi o crestere a numarului de cazuri si din pacate cazuri severe. Cu atat mai mult cu cat de o zi-doua, de cand vedem ca au inceput masurile de relaxare, lumea parca a uitat ca suntem intr-o pandemie si ca aceasta lupta nu s-a terminat. Eu de aceea am facut o chemare spre responsabilitate populatiei, pentru ca sa nu fie prea tarziu. Masurile pe care le luam acum se vad de-abia intr-o saptamana, doua saptamani. Este cumva o bomba cu efect intarziat," a explicat Virgil Musta.

"E foarte probabil sa depasim 20.000 de cazuri"

Virgil Musta si-a aratat ingrijorarea pentru cresterea numarului de cazuri, pentru ca ar putea fi depasita capacitatea de internare. Iar in acest context, pot aparea pacienti noi, cu forme grave.

"E foarte probabil sa depasim aceste 20.000 de cazuri. Aceste cazuri sa fie pe o perioada mai lunga de timp, sa nu apara o crestere brusca a numarului de cazuri. Marea majoritate a pacientilor au prezentat forme tipice de boala. In sensul ca, fenomene de infectie respiratorie cu forme mai severe a bolii. Au mai fost si pacienti cu forme rare. Dar marea majoritate a lor au prezentat febra, tuse, dureri de muschi, de cap. Eventual disconfort sau dispnee la respirat," a mai precizat medicul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea