Social

# paste 2021 #virgil musta #coronavirus #pandemie

Medicul Virgil Musta avertizeaza: "Pastele ar putea fi compromis"

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babes” din Timisoara trage un puternic semnal de alarma si spune ca Romania se pregateste pentru un al treilea val al pandemiei, iar sarbatorile pascale ar putea fi compromise si in acest an. 

”Va spun sincer, eu cred ca, acum, Pastele este, exclusiv, responsabilitatea noastra. Sistemul este aglomerat la maximum. Tot ce pot sa sper este sa nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decat cele precedente, avand în vedere ca vorbim despre tulpina britanica a virusului, una mult mai contagioasa. si asa, deja, sistemul medical romanesc, este la limita superioara a aglomerarii, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii si personalul medical este obosit.

Iar cauza cresterii este una evidenta: lumea nu mai respecta regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obisnuit deja cu pericolul si uita ca acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale si suferința extrema.”, a spus Virgil Musta pentru wowbiz.ro, citeaza gandul.ro.

Daca vrem sa ne vedem cu rudele, ar trebui sa respectam integral normele anti-COVID, a avertizat Musta. 

De asemenea, medicul avertizeaza ca Pastele poate fi petrecut la fel ca si Craciunul, pentru a ne proteja cu toții.

„Daca nu vom respecta regulile de prevenție si, foarte important, daca se va refuza vaccinarea, Pastele ar putea fi compromis. Va spun sincer, eu cred ca, acum, Pastele este, exclusiv, responsabilitatea noastra. Daca lucrurile merg asa, ma refer la cresterea infectarilor, ma tem ca nu vom avea Sarbatorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamna ca Pastele va fi, la fel ca si Craciunul, unul în care familia extinsa nu se va putea vedea, macar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a adaugat Virgil Musta.

Sursa foto: digi24.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea