Social

#medicul Catalin Denciu #Catalin Denciu #declaratii #stare de sanatate #piatra neamt # incendiu piatra neamt

Medicul Catalin Denciu, ranit in incendiul din Piatra Neamt face primele declaratii. Care este starea acestuia

Medicul Catalin Denciu, ranit in incendiul care a izbucnit in data de 14 noiembrie 2020, la sectia ATI din Piatra Neamt, face primele declaratii dupa tragedie. Acesta a fost transferat de la Queen Astrid Military Hospital din Bruxelles, unde se recupera din noiembrie 2020, la Saint-Luc Hospital, cea mai mare unitate medicala din capitala belgiana, unde va incepe urmatoarea faza a vindecarii.

 

In noaptea fatidica in care a avut loc incendiu, medicul Catalin Denciu era de garda. Acesta a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe 40% din suprafata corpului, in timp ce incerca sa salveze pacientii. Din cauza arsurilor deosebit de grave, a stat in coma indusa timp de trei saptamani.

„Imi amintesc ca m-am trezit la terapie intensiva. Acolo au avut grija de mine asistentele si fizioterapeutii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am inceput sa ma pot misca si sa pot merge din nou. Astazi pot deja sa pedalez. Sa indoi bratele este inca dificil, asa ca fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuti pentru a invata sa imi misc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi incheiata, dar stiu ca trebuie sa dau totul pentru a ma simti mai bine. Voi continua sa muncesc pentru a reusi”, a povestit, potrivit stirileprotv.ro. 

In urma cu citeva saptamini, el a fost supus unei ultime interventii chirurgicale, iar Denciu si-a stabilit citeva obiective pentru a-si recistiga independenta. Sotia lui, dr. Alina Denciu, se afla in Belgia si sta intr-o incapere pentru personalul militar al spitalului, pentru a-l sprijini pe sotul ei. Ea invata tehnici de reabilitare si ingrijire pentru a-l putea ajuta dupa ce va fi externat.

 Sursa foto: playtech.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea