Social

#amin zahra #semnal de alarma #terapie intensiva #pacienti #medic

Medicul Amin Zahra: “cand veti ajunge in terapie intensiva, n-o sa va tina locul nimeni acasa, nici ca mama, nici ca tata, nici ca frate/sora”

Amin Zahra, medic la Spitalul Judetean din Timisoara, care trateaza pacienti Covid, a transmis un mesaj, ca un strigat de ajutor, pentru persoanele care ajung la ATI si regreta apoi ca nu pot merge acasa sa-si imbratiseje copii, fratii sau parintii.

 

Totodata, medicul a mai atras atentia asupra faptului ca romanii nu trebuie sa mai plece urechea la cei din jur, ci trebuie sa inceapa sa gandeasca pentru ei, deoarece “nu o sa-i gasiti la ATI pe cei ale caror sfaturi le ascultati”. Medicul ii critica dur pe toti cei care raspandesc mesaje false, dar si pe politicientii care nu iau masuri care sa duca la scaderea numarului de infectari.

O doamna tanara cu un flux mare de oxigen aflata in terapie intensiva de mai multe zile m-a rugat daca poate sa mearga acasa, macar putin ca sa isi stranga copilul in brate.

Ar trebui sa stiti si asta cand veti ajunge in terapie intensiva, n-o sa va tina locul nimeni acasa, nici ca mama, nici ca tata, nici ca frate/sora!

Cred ca cu totii ati auzit macar odata vorba aia: “Se putea si mai rau!”

Mare adevar! Zilnic, avem record, dupa record!

Mor sute de pacienti in fiecare zi, au murit mii si din pacate, pacientii aflati in terapie intensiva sunt din ce in ce mai tineri.

Cu siguranta in acest timp ati auzit si de vorba: “Asa si, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!”

Ei bine, toti cei care ganditi asa sunteti niste egoisti si dati dovada de multa ignoranta!

Singurul lucru pe care-l faceti, este sa cautati vinovati pentru rahatul in care ne aflam!

Dati vina pe politicieni ca nu-si fac treaba, dar vreti sa stiti ceva?! Nu mai pot ei de grija voastra… Mai pe romaneste li se rupe! Si puteti sa fiti siguri ca pentru ei se vor gasi paturi si tratamente si cel mai probabil nu in Romania!

Si atunci intrebarea mea ar fi: Pe ce va bazati de aveti incredere asta ca veti trece usor prin boala si nu o sa ajungeti in spital asteptand un loc?

La UPU, nu o sa-i gasiti acolo pe cei a caror sfaturi le ascultati! Pe ei nu-i intereseaza de binele vostru, daca traiti sau muriti. Aceiasi vorba o au si ei…Ca cea a politicienilor, cea pe romaneste…Mai sus mentionata! Si-au dorit sa iasa in evidenta si au reusit, dovada, sutele de pacienti din unitatile de primiti urgente!

Sunt intrebat adeseori de apartinatorii daca se mai poate face ceva?! Sunt dispusi sa cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat in terapie intensiva cu afectare pulmonara totala!

Dupa, de multe ori nu se mai poate face nimic!

Solutia exista! Nu va costa nimic, este gratuita!”, a scris Amin Zahra pe Facebook..

FOTO: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea