Social

# val trei pandemie #pandemie coronavirus # alexandru rafila

Medicul Alexandru Rafila: Cresterea cazurilor de COVID va mai dura circa 45 de zile

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, sustine ca numarul cazurilor de noi infectii cu coronavirus vor fi in crestere inca 45 de zile, iar revenirea la o viata normala va fi posibila in toamna acestui an. 

„Eu cred că această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale şi aşa mai departe va mai dura circa 45 de zile, aşa zisul al treilea val, iar o soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, octombrie, dacă campania de vaccinare va continua să funcţioneze bine din două puncte de vedere.

Primul, creşterea capacităţii de vaccinare la minim 100.000 de persoane pe zi inclusiv sâmbăta şi duminica (…) şi al doilea să avem aderenţa la vaccinare, pentru că e un pericol evident dacă oamenii vor fi prost informaţi, minţiţi, tensionaţi şi aşa mai departe există acest risc al lipsei de aderenţă la vaccinare, adică degeaba ai vaccin dacă oamenii nu se vaccinează”, a declarat Alexandru Rafila marţi seară, la Prima Tv, potrivit news.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea