Social

#rata vaccinare #rapoarte #pacienti #medici #romania #vaccin

Medicii, obligati sa raporteze toate vaccinurile administrate pacientilor

Medicii sunt obligati sa raporteze, in termen de sapte zile, toate vaccinurile administrate pacientilor, Ministerului Sanatatii. Cei care nu fac asta pot primi amenzi de pana la 10.000 de lei.

Cei ce se abat de la regula, vor primi, in prima faza, un avertisment. In momentul in care acestia se abat din nou de la regula vor primi amenzi de pana la 10.000 de lei.

In acelasi timp, cadrele medicale, considera ca acest nou regulament, nu are beneficii si se plang ca vor avea prea mult de munca.

"Am introdus aceste sanctiuni nu de dragul de a amenda medicii de familie. Este un instrument extrem de util atat pentru Ministerul Sanatatii, cat si pentru medicii de familie pentru a vedea statusul vaccinal al copiilor din Romania, ne putem face planificari in functie de stocuri", afirma Valentin Popescu, purtatorul de cuvant la Ministerul Sanatatii, potrivit digi24.ro.

In Romania, rata vaccinarii este de 75%. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca rata vaccinarii sa fie de 95%. Ministerul Sanatatii va pune in curand in dezbatere publica proiectul "Legea Vaccinarii".

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea