Social

#venituri #sistem sanitar #masuri #medici #medicii de la urgente #orele de garda

Medicii, obligati sa munceasca mai mult fara sa fie platiti

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, vine cu noi masuri aspre in sistemul sanitar. Acesta vrea sa ii oblige pe medicii de la urgente sa lucreze mai mult, insa fara sa fie platiti in plus.

Ministrul Sanatatii vrea sa introduca ture de 12 ore, cu 24 de ore libere, fara ca medicii sa fie platiti insa pentru orele de garda, veniturile acestora fiind astfel ajustate cu 20-25%.

Imediat ce au primit aceasta veste, medicii de la urgente au solicitat Colegiului Medicilor ca programul sa fie modificat.

"Dupa calculele noastre, veniturile se diminueaza cu 22-25%. Nu asta e problema. Conteaza insa ca solicitarea fizica si psihica e mare in specialitatea noastra, iar acest program va duce la o accentuare a efortului. Presiunea pe camerele de garda e foarte mare. Noi de vineri de la ora 14.00 pana luni dimineata suntem singuri. Numai spitalele de urgenta functioneaza", a explicat Andrei Georgescu, medic la Spitalul Universitar.

Medicii atrag, de asemenea, atentia ca sunt privati de timpul pe care il pot petrece alaturi de familie, dar si de dreptul de a primi bani pentru intreaga munca.

Sursa foto: infobraila.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea