Social

#lockdown #medici #sistem sanitar #romania

Medicii nu mai fac fata numarului urias de bolnavi. Cer un LOCKDOWN pentru Romania!

Situatia pandemiei este critica in Romania. Spitalele sunt neincapatoare, bolnavii asteapta in ambulante si pe holuri sa se elibereze un pat la ATI, iar medicii sunt coplesiti de valul de pacienti.

 

Astazi, un singur pat la ATI mai era disponibil in toata Romania. Mai mult, Ungaria se pregateste sa primeasca pacienti in stare grava din Romania, acestia urmand sa fie transportati cu ambulanta in cursul zilei de azi.

In conditiile in care romanii nu respecta masurile de igiena si de distantare extrem de necesare in astfel de situatii, iar numarul persoanelor care au nevoie de tratament in spital creste pe zi ce trece, nu este de mirare ca tot mai multi medici cer un LOCKDOWN total in Romania. 

“Urmarind declaratia premierului Citu de astazi am sentimentul ca s-a trezit asa ca dupa o tornada. A descoperit ca nu suntem pregatiti pentru valul 4. Mai mult, a si recunoscut, in mod oficial, ca nu suntem pregatiti, astazi, pentru a gestiona valul 4. Imi amintesc ca undeva in luna aprilie-mai, cand se pregatea de campanie candidatul Citu, se constituise la nivelul Guvernului o Comisie inter-ministeriala care asta trebuia sa faca, sa monitorizeze tintele stabilite in campania de vaccinare - 10 milioane persoane vaccinate in luna septembrie.

In functie de feedback-urile primite cu numarul vaccinatilor, trebuiau relaxate masurile, usor, coroborat cu aceste cifre. Era previzibil ca vom ajunge in situatia de fata, in care medicii sunt disperati (...) Vorbesc cu medici din judet. Acum vorbim despre 15.000 de infectari la 24 de ore. Suntem complet nepregatiti si sunt tot mai multe voci dintre cadrele medicale care cer un lockdown.”, a declarat, vineri, deputatul Mirela Adomnicai, la Realitatea Plus.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea