Social

#card sanatate #ministerul sanatatii #medic de familie

Medicii de familie: "Noul contract ne transforma in iobagi"

Medicii de familie vor protesta impotriva noului contrat impus de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari.

Noul contract ii obliga sa acopere din bani proprii cheltuielile legate de informatizarea sistemului, inainte de introducerea cardului national de sanatate.

Mai mult, contractul ii va obliga pe medicii de familie sa asigure servicii de permanenta, chiar daca nu vor acest lucru.

"Noul contract-cadru ne transforma in iobagi, ne deprofesionalizeaza. Noi trebuie sa contractam servicii de IT pentru editarea cardului de asigurat, sa asiguram permanenta fortat, iar sporurile de rural s-au redus”, a declarat Sandra Alexiu, secretar in cadrul Societatii Nationale a Medicilor de Familie, citta de EVZ.ro.

Ministerul Sanatatii si-a aratat disponibilitatea de a-i inlocui pe medicii de familie cu medici din ambulatorii in cazul in care acestia refuza sa semneze contractul.

Medicii spun insa ca aceasta solutie incalca prevederile legii 95, potrivit careia practicarea unei specialitati pentru care nu te-ai pregatit este ilegala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea