Social

# ventiltor # coplaps # situatie spitale #sistem medical #stare critica #medici

Medicii, apel disperat! 12 oameni pe un ventilator! Situatie critica in spitale

Sistemul de sanatate din Romania este depasit total din cauza exploziilor infectiilor cu Covid-19. Spitalele nu mai fac fata numarului mare de pacienti, pentru care nu au paturi libere, ca sa nu mai vorbim de ventilatoare si statii de oxigen. In acelasi timp, ambulantele stau la coada la intrarea in spitale pentru a preda noi bolnavi.

 

La Iasi, 12 pacienti stau pe un ventilator pentru o gura de oxigen, potrivit Realitatea Plus. 

In plus, criza continua sa se amplifice, tot mai multi oameni ajungand in stare grava la spitale. Mai mult, in unele spitale apar probleme noi. Spitalul Mobil de la Letcani, care urma sa se deschida in zilele care urmeaza, nu dispune de alimentare cu oxigen. Prin urmare, data oficiala a deschiderii este incerta.

Cel mai grav este ca la multe dintre spitalele din Romania, inclusiv cele din capitala, nu mai sunt locuri libere la ATI. Pacientii care au nevoie de ATI asteapta cu orele si chiar zilele pentru a se elibera un pat. 

Mai mult, reprezentantii spitalelor care trateaza pacienti Covid-19 declara ca presiunea pe statiile de oxigen este imensa si ca deja unele retele au inceput sa cedeze. 

Managerul Spitalului Victor Babes din Timisoara a anuntat ca a triplat numarul extinctoarelor si a luat ai alte masuri preventive in caz de incendiu, insa se teme ca acestea nu sunt suficiente. In prezent o autospeciala de stingere a incendiilor se afla in curtea spitalului pentru a putea interveni rapid in cazul unui dezastru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea