Social

#oboseala #medicament #dureri #aprobare #bolnavi #cancer colorectal

Medicament pentru cancerul colorectal metastazic, aprobat de Uniunea Europeana

Uniunea Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea cancerului colorectal, recomandat pentru pacientii adulti diagnosticati cu metastaza. Medicamentul se foloseste in combinatie cu tratamentul de chimioterapie si imbunatateste sansele de supravietuire ale bolnavilor.

Studiul clinic realizat pe 1226 de pacienti arata ca acest medicament imbunatateste cu 18% rata de supravietuire a bolnavilor diagnosticati cu metastaza. Noul medicament, Zaltrap, este singurul care a inregistrat o imbunatatire statistica a pacientilor aflati in faza a III-a a cancerului colorectal.

Medicamentul are insa si efecte adverse, cele mai frecvente sunt diareea, oboseala, stomatita, leucopenie (scaderea numarului de leucocite din sange), neutropenie (reducerea numarului de globule albe), hipertensiune, scaderea in greutate, dureri abdominale si migrene.

Cancerul colorectal este cel mai frecvent tip de cancer in Europa, atat in randul barbatilor, cat si al femeilor. In plus, ocupa locul doi in topul deceselor cauzate de cancer.

Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea