Social

#medicul casandra bulescu #casandra bulescu # medica #matei bals #romani

Medic de la Spitalul Victor Babes: "Romanilor le este mai frica de vaccin decat de boala"

Un medic de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, atrage atentia ca multor romani le este mai frica de vaccinul anti-covid decat de biala. Medicul Casandra Bulescu a povestit ca in timpul garzii a avut 23 de pacienti. Dintre acestia doar trei persoane erau vaccinate.

 

„Ultima garda la COVID, 23 de prezentari: 20 de pacienti nevaccinati si 3 pacienti vaccinati.

Dintre pacientii vaccinati, niciunul nu are pneumonie, nu are necesar de oxigen, ci doar o infectie acuta de cai respiratorii superioare, putand fi tratati fara probleme la domiciliu.

Dintre cei nevaccinati, am intalnit doua categorii: pe de-o parte insuficiente respiratorii, cu comorbiditati decompensate, iar pe de alta parte tineri fara alte boli si care se prezinta macar cu pneumonie (daca nu si cu insuficienta respiratorie) si care necesita internarea.

A devenit o intrebare standard in anamneza daca pacientul este vaccinat sau nu, iar la auzirea raspunsului « nu », nu pot sa nu intreb « de ce? ». Pe langa sfaturile primite de la diferiti « medici » impotriva vaccinului, majoritatea se teme de problemele pe termen lung aduse de vaccin. Insa nimeni din aceasta categorie de pacienti nu se gandeste la impactul pe termen lung al bolii, la sindromul de long-COVID, la morbiditatea data de boala, in ciuda varstei tinere pe care o au.

Mi se pare uimitor ca oamenilor inca le este mai frica de vaccin decat de boala, iar unii dintre pacienti raman cu reticenta fata de vaccin inclusiv cand ajung conectati la oxigen. Daca era necesar un vaccin impotriva unei boli tropicale pentru o calatorie exotica, cu siguranta nu isi mai puneau atatea probleme legate de consecintele la distanta.

In fine, a doua zi dupa garda, impreuna cu indrumatoarea mea, intru la vizita din terapie intensiva unde o pacienta ce necesita un flux de 75 L O2/min ne intreaba disperata ce poate face in situatia ei… Daca se poate vaccina pentru a se vindeca. Ei bine, vaccinul era solutia pentru a nu ajunge in terapie intensiva, si de altfel, singura solutie reala de a evita toate aceste drame pe care le vedem in fiecare zi. Multa sanatate!”, afirma medicul casandra Bulescu pentru Ro Vaccinare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea