Social

#mcsi #medicamente #prescriptie electronica #asigurari de sanatate #farmacie

MCSI introduce sistemul national de prescriptie medicala electronica

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a aprobat proiectul de finantare din domeniul sanatatii care permite implementarea sistemului national de prescriptie electronica .

Proiectul, care face parte din Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", are ca beneficiari casele de asigurari de sanatate, medicii, farmaciile si asiguratii din Romania.

"Acest lucru presupune monitorizarea in timp real a necesarului si consumului de medicamente in Romania, eliminarea erorilor de medicatie si a fraudelor din actualul sistem de prescriptie , implementarea unui sistem de control/ supervizare a prescriptiei, prelucrarea si schimbul de informatii medicale si accesul cetatenilor la servicii de sanatate de calitate", se spune in comunicatul ministerial, citat de Gardianul.

Procesul asigura transferul electronic al retetei catre farmacist, informatiile fiind stocate si in baza nationala de date pentru inregistrarile medicamentelor prescrise.

Beneficiarii proiectului sunt Casele de Asigurari de Sanatate, circa 30.000 medici si 5.350 farmacii care au contract cu casele judetene de asigurari de sanatate. In Romania sunt aproape 12.000.000 de persoane inscrise in sistemul asigurarilor de sanatate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea