Social

Matei Enric - Gotic

Galeria La Perne: Calea Victoriei 101: Curator: Cosmin Nasui. Vernisaj miercuri 4 iunie 2008, 19.00. Cu prilejul vernisajului, formatia Einuiea va sustine concert. Expozitia este deschisa in perioada 4 - 25 iunie 2008.

"Expozitia intitulata Gotic nu face decat sa demonstreze puterea cu care "spiritul gotic" si cel bizantin devin prezente ale artei contemporane romInesti in alte forme decIt cele cu care ne-a obisnuit neo-ortodoxismului. In picturile lui Matei Enric atmosfera evlavioasa desprinsa din canoanele iconografiei ortodoxe este inghitita de obscurul stilului Evului intunecat.

Ba mai mult, unele mesaje sunt din lumea unui nelinistitor sacru pagIn. Lucrarile lui Matei sunt populate de cavaleri, armurieri si spirite posedate ce bantuie lumile bidimensionale in cautarea linistii. Mijloacele de exprimare tehnica specifice canoanelor gradorii bizantinismului sunt intoarse impotriva continutului iconografic care vine de cele mai multe ori intr-o lume ancorata prezentului."

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea