Social

#masini leasing #parcari bucuresti #aglomeratii parcari #contracte cu adp

Masinile de firma sau luate in leasing nu mai au voie sa parcheze in fata blocului

O strategie votata pe vremea lui Videanu face victime acum: autoturismele de serviciu sau cele luate pe firma nu mai au dreptul la parcare de resedinta.

O revolutie sta sa inceapa zilele acestea intre blocurile Capitalei, acolo unde peste un milion de proprietari de masini se bat, seara de seara, ca sa prinda un loc de parcare in jurul casei, informeaza cotidianul Evenimentul Zilei.

Conform unei hotarari de consiliu votate in martie 2008, incepand de anul acesta nu vor mai avea dreptul sa inchirieze un loc de parcare de resedinta soferii care vin acasa cu masinile firmei, cu autoturisme luate in leasing sau care nu au inscrisa in certificatul de inmatriculare adresa pe care e situata parcarea.

Sefii Administratiilor Domeniului Public ( ADP ) din cele sase sectoare ale Capitalei au deja dureri de cap pe tema asta si estimeaza ca aproximativ 40%- 50% din totalul parcarilor de resedinta din Bucuresti isi vor schimba stapanii din cauza acestei reglementari.

Un singur loc pentru fiecare apartament

Strategia de parcare - instituita in 2008, prin adoptarea Hotararii de Consiliu General nr. 124/martie 2008 - prevede ca, incepand din acest an, in perioada 1 ianuarie-31 martie, cand se innoiesc contractele de inchiriere a locurilor de parcare de resedinta, ADP-urile de sector trebuie sa verifice daca stapanii parcarilor indeplinesc mai multe conditii.

Prima spune ca nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare pentru fiecare apartament. Apoi, atribuirea se face cu acordul asociatiei de locatari sau de proprietari a imobilului langa care se afla parcarea. Se pot atribui locuri numai pentru autovehiculele cu masa totala autorizata mai mica de 3,5 tone si numai pentru cele care au prevazuta, in certificatul de inmatriculare, adresa respectiva. Potrivit hotararii de consiliu, persoanele cu handicap locomotor vor avea prioritate la acordarea locurilor de parcare.

Jumatate dintre parcari, fara stapani

"Nu stim cum sa rezolvam problema asta. Vin oamenii peste noi , revoltati, si au dreptate. Unii au masina cumparata pe firma, ca au, astfel, facilitati mai multe, dar e singura lor masina. Sau altii au cumparat-o in leasing, ca e o modalitate favorabila de plata. Dar masina tot a omului e! In situatia asta, e nedrept sa nu-i mai prelungesti contractul de inchiriere pe locul de parcare din cauza ca nu are adresa inscrisa pe talon", se revolta Eugen Milea, directorul ADP Sector 1. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea