Social

#mascacru Orlanda #Omar Mateen #atac club SUA

Masacrul din Orlando. Cum il descrie fosta sotie pe atacator

Statele Unite ale Americii s-au confruntat sambata spre duninica cu cel mai sangeros atac din istorie! 50 de oameni au fost ucisi, inclusiv atacatorul, iar cel putin 53 de persoane au fost ranite in urma unui atac asupra unui club de homosexuali din Orlando, in statul american Florida.

Sitora Yusifiy, fosta sotie a lui Omar Mateen, barbatul care a savarsit atacul, a declarat intr-un interviu pentru CNN, in Colorado, ca fostul ei sot avea probleme mentale serioase.

Femeia a povestit ca a divortat de Mateen dupa doar patru luni de casnicie in 2009. Familia sa a fost nevoita sa o salveze de Omar care o tinea ostatica.

„La inceput se comporta normal, avea grija de familie, adora sa glumeasca si sa se distreze. La cateva luni dupa ce ne-am casatorit, am vazut instabilitatea sa pshicica. Mi-am dat seama ca e bipolar si devenea nervos fara motiv, iar de atunci am inceput sa-mi fac griji pentru siguranta mea. Apoi a inceput sa ma abuzeze fizic, foarte des, si nu ma lasa sa vorbesc cu familia mea si ma tinea ostatica”, a declarat Sitora, care a recunoscut ca l-a cunoscut pe Omar pe internet.

„ Era instabil mental si bolnav psihic si, in mod evident, era profund deranjat si traumatizat. Era dedicat religiei, o practica si avea credinta, insa nu a dat nici un semn de radicalism”, a mai spus femeia.

Omar Mateen, in varsta de 29 de ani, era angajat al firmei de securitate G4S inca din 2007, iar in ultimii 9 ani a trecut prin doua evaluari psihologice si ale antecedentelor penale, insa angajatorii nu au depistat nimic suspect.

Sambata spre duminica, suparat ca a vazut doi barbati sarutandu-se, conform declaratiilor ulterioare ale tatalui sau, Omar Mateen s-a inarmat cu un AR-15 si un pistol pe care le-a descarcat apoi la nimereala in homosexualii aflati pe ringul de dans, gloantele sale nimerind peste 100 din cele cele aproximativ 320 persoane prezente la acea ora in local.  

Sursa foto: qz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea