Social

Marturie exploziva: Claudiu Crulic se afla in Italia cand s-a comis furtul din Polonia

Ghidul din autocarul cu care romanul Claudiu Crulic a calatorit la Milano sustine ca tanarul se afla de fapt in Italia la data si ora la care s-a comis furtul din Polonia. Aceasta marturie ar putea schimba total cursul anchetelor oficiale. In acest caz, nu ar mai putea fi exclusa ipoteza nevinovatiei lui Crulic.

Ghidul agentiei de turism din Cracovia nu are nici o indoiala ca in autocar se afla Claudiu Crulic, intrucat acesta era un client fidel al agentiei la care lucreaza. Claudiu Crulic a ramas in Milano, unde am ajuns in data de 11 iulie, in jurul pranzului. Furtul de care a fost acuzat s-a comis tot pe 11 iulie, dar in Cracovia. Nu ar fi avut cand si cum sa se intoarca, in mod clar”, sustine ghidul agentiei de turism din Cracovia, potrivit cotidianului Adevarul.

Ghidul turistic se declara indignat de faptul ca autoritatile poloneze nu au verificat declaratiile romanului. Potrivit cotidianului Adevarul, Sabina Ciepela a declarat ca „nu a venit nimeni, nici de la Politie, nici de la Procuratura, sa verifice daca romanul spunea adevarul atunci cand a declarat ca nu s-a aflat in Polonia, ci in Italia, la data la care furtul de care era acuzat a fost comis. Sunt si acum bulversata si cutremurata. (...) Am verificat inca o data in actele agentiei, ca sa fim siguri. S-a adeverit ca fusese plecat cu noi la acea data, cand a fost comis furtul”.

Daniel Claudiu Crulic a fost arestat pe 10 septembrie anul trecut, pe motiv ca ar fi furat portmoneul unui judecator, intr-un magazin din Cracovia, in data de 11 iulie. Data la care se afla, dupa cum sustine Sabina Ciepieli, in Milano.

Claudiu Crulic a murit intr-un spital polonez, dupa ce a intrat in greva foamei , protestand fata de arestarea sa de catre autoritatile de la Varsovia. Romanul a fost arestat in Polonia la 10 octombrie 2007, pentru furt, si a decedat pe 18 ianuarie 2008, dupa ce autoritatile poloneze l-au eliberat din inchisoare, in scopul internarii intr-un spital, conditia sa fizica fiind precara din cauza grevei foamei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea