Social

#oferire martisoare #oferire flori #coronavirus #martisoare #flori #pandemie

Martisoarele si florile de 1 si 8 Martie, interzise in aceast an

Ca urmare a restrictiilor impuse de pandemia de Covid, martisoarele si florile oferite de 1 si 8 Martie, sunt intrzise in soli si gradinite.

 

Potrivit unui ordin comun al ministerelor Educatiei si Sanatatii prevede ca, in scoli, este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranta sanitara. 

In aceasta categorie intra atat martisoarele oferite profesorilor si colegelor de catre elevi si prescolari, de 1 si 8 Martie, cat si florile sau alte "atentii", precum dulciurile.

Potrivit Ordinului pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, "este interzis schimbul de obiecte personale".

”Trebuie sa respectam legea, asa cum este. Nu cred ca cineva va da o derogare de la ordinul comun si sa spunem ca se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai putin martisoare si flori. Stiu, o sa parem antipatici, dar, in primul rand, noi discutam despre protectia si sanatatea copiilor. (…)

Stiu ca nu o sa fim simpatizati, dar nu pot avea alta pozitie decat cea legala in cadrul legal existent. Nu pot sa spun: avem un ordin, nu-l respectati. Si daca spun foarte ferm ‘nu care cumva sa dati un martisor’, cadem in alta extrema. Prioritatea este sanatatea copiilor si a profesorilor.

Nu stiu daca ne putem imagina ca putem da niste reguli de genul: oferiti martisoare cu manusi chirurgicale, martisoare sterilizate sau date cu dezinfectant. Riscam sa cadem in ridicol”, a spus Sorin Ion pentru Europa Libera.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea