Social

#mituri #superstitii #marti #simbolistica

Marti, 13: mituri si superstitii despre ziua cu trei ceasuri rele

Mitologia populara mondiala include o bogatie de mituri si de superstitii referitoare la ziua de marti, cat si la numarul 13, combinatia dintre cele doua fiind considerata cu atat mai nefasta.

Superstitiile referitoare la ziua de marti si la numarul 13 au radacini adanci si fac parte din cultura unui numar mare de popoare la nivel mondial.

Simbolistica nefasta a zilei de marti pare sa fi fost data de faptul ca aceasta este considerata ziua zeului razboiului in mitologia greaca, Marte, cat si de mitul conform caruia Adam ar fi muscat din mar intr-o zi de marti.

Numarul 13 are parte de si mai multe mituri, cele mai multe dintre acestea avand incarcatura negativa. Astfel, Antihristul este mentionat prima data in capitolul al 13-lea al Bibliei, cea de-a 13-a carte a Tarotului este Moartea, iar Iisus a fost cea de-a 13-a persoana la Cina cea de taina, inainte de a fi crucificat.

Printre superstitiile legate de numarul 13 si de ziua de marti se numara si cele care sustin ca intr-o astfel de zi nu este indicat sa incepi sa construiesti si, daca nu este absolut necesar, nici macar sa iesi din casa.

"Superstitiile ne pot influenta negativ, dar sunt totusi bune pentru ca ne pot ajuta sa fim mai prudenti in ziua respectiva", sustine psihologul Marinela Badaie.

Sursa foto: jurnalul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea