Social

Marko Bela nu e deranjat de amestecul premierului

Presedintele UDMR, Marko Bela , nu pare deranjat de gestul premierului Calin Popescu Tariceanu de a da telefoane pentru a se interesa de soarta anumitor dosare penale.

"O conversatie telefonica nu inseamna o imixtiune. Separarea puterilor in stat este un lucru important, dar nu presupune lipsa unei informari reciproce" a continuat Marko Bela. Desi scandalul iscat de acuzatiile fostului consilier prezidential Elena Udrea s-ar putea solda cu demiterea procurorului general Ilie Botos , Marko Bela a afirmat ieri ca aceasta tema nu a fost discutata deocamdata nici in cadrul UDMR, dar nici cu reprezentanti coalitiei guvernamentale. Referindu-se la acuzele de coruptie aduse senatorului Verestoy Atilla, presedintele UDMR a afirmat ca acestea sunt nefondate, Marko Bela fiind informat in prealabil de situatia conturilor senatorului UDMR. "Aceasta investigatie nu trebuie sa creeze impresia ca parlamentarii pot fi intimidati", a spus liderul UDMR. Acesta a acuzat PSD ca da dovada de ipocrizie, deoarece ataca principii pe care le-au aplicat impreuna atunci cand formau majoritatea parlamentara, in legislatura trecuta. "PSD are interesul sa creeze o scindare in coalitie, e dreptul opozitiei sa incerce asa ceva", a afirmat Marko Bela. In opinia sa, aceste incercari au inceput deja sa-si arate roadele, in primul rand prin tergiversarea adoptarii statutului minoritatilor nationale. "Vad ca unii politicieni ai coalitiei sunt pusi pe ganduri, s-a vazut si in Senat", a mai afirmat Marko Bela. In plus, presedintele UDMR s-a aratat deranjat de conditiile pe care Partidul Conservator le-a pus pentru a sprijini Statutul minoritatilor. "PC a incercat sa-si impuna un proiect propriu (n.r. - al reprezentarii la nivel local pentru romanii minoritari in unele judete). Mie nu mi-a placut ca au legat sprijinul de problema minoritatilor", a declarat Marko Bela. UDMR va face fata organizarii alegerilor anticipate, daca acest lucru va fi dorit de membrii coalitiei. "Coalitia nu are alternativa in parlament. Singura alternativi ar fi alegerile anticipate. Dar nu cred ca am avea nevoie de asa ceva", a incheiat presedintele UDMR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea