Social

#basescu #ziua marinei #constanta

"Marinarul are putere, barbatie si curaj"

Presedintele Traian Basescu a participat ieri, la Constanta, la serbarea Zilei Marinei, eveniment la care au fost prezenti si trei ministri: Teodor Melescanu (Aparare), Ludovic Orban (Transporturi) si Cristian David (Interne).

Basescu, fost comandant de nava, nu a ratat acest prilej pentru a face un portret al marinarului, caracterizandu-l prin „putere, barbatie si curaj“. „Stiti marea de dincolo de orizont, acolo unde ea nu te iarta . Voi nu priviti la mare ca simpli turisti de pe o plaja sigura, ci priviti la mare ca pe locul in care aveti obligatia sa va faceti datoria.

Marea este cea care va caleste, marea este cea care va cheama, marea este cea care va atrage, marea este cea pe care o aveti in gand tot timpul de-a lungul vietii voastre“, le-a spus Basescu marinarilor.

Presedintele a subliniat si datoria Romaniei de a apara la Marea Neagra „frontierele UE si NATO“. „Fortele Navale Romane isi asuma responsabilitat i in numele Europei, in numele aliatilor, motiv pentru care procesul de dotare si modernizare trebuie sa fie unul accelerat, unul pe masura asteptarilor aliatilor“, a spus Basescu.

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea