Social

#nave somalia #captura pirati #marinari chinezi

Marinarii chinezi s-au aparat de pirati folosind sticle de bere

Marinarii de pe nava chineza salvata miercuri din mainile piratilor somalezi au povestit cum au folosit tunuri cu apa si sticle de bere pentru a lupta cu atacatorii, inainte de a fi salvati.

O forta multinationala a salvat vaporul chinez, Zhenhua 4, din mainile piratilor somalezi, relateaza Reuters. Potrivit unui grup maritim kenyan, echipajul s-a incuiat in cabine si a chemat ajutoare, prin radio. O nava militara si doua elicoptere au venit si au inceput sa lupte cu piratii.

"Sapte dintre cei noua pirati au ajuns pe vaporul nostru, toti fiind inarmati", a povestit Peng Weiyuan, capitanul vaporului chinez. "Echipajul, care era bine antrenat si echipat, a folosit tunuri cu apa, bombe incendiare artizanale, sticle cu bere si tot ce putea fi folosit in lupta. Dupa 30 de minute, piratii ne-au facut semn sa incetam lupta. Apoi a venit un elicopter al flotei straine", a adaugat el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea