Social

#universitati americane pierderi #criza financiara #reducere fonduri

Marile universitati au "pierderi nemaivazute" din cauza crizei

Marile universitati din SUA inregistreaza pierderi nemaivazute pana acum, in timp ce nici renumitele universitati din Marea Britanie nu o duc prea bine.

Universitatea Harvard , cea mai bogata dintre toate, cu un fond de dotare in valoare de 37 de miliarde de dolari, este si cea mai afectata, presedinta acesteia, Drew Gilpin Faust, recunoscand intr-un mail trimis in luna noiembrie studentilor si angajatilor existenta "unor pierderi nemaivazute pana acum", scrie ziarul german Frankfurter Rundschau.

In cazul in care ratingul emis de agentia Moody se va adeveri, Harvard urmeaza sa piarda pana la sfarsitul anului 11 miliarde de dolari din capitalul sau aflat in fonduri de investitii . Pierderile nu cruta nici celelalte universitati private, Dartmouth College pierzand 220 de milioane de dolari, in timp ce Stanford a anuntat un plan de economii in valoare de 45 de milioane de dolari.

Ziarul Chronicle of Higher Education anunta si el saptamana trecuta intentia a cinci universitati de a inainta plangeri la adresa managerilor fondurilor lor. Criza va atinge insa si universitati sau colegii de stat, la care sunt inscrisi trei sferturi din studentii americani.

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.