Social

#maria tanase #google doodle #logo google # aniversare maria tanase

Maria Tanase, sarbatorita de Google la 100 de ani de la nastere

Motorul de cautare Google si-a schimbat, miercuri, logoul pentru a o sarbatori pe celebra cantareata Maria Tanase, la implinirea a 100 de ani de la nasterea sa.

Astfel ca prima litera a noului logo a fost inlocuita cu chipul cantaretei romane, iar a doua litera cu un microfon.

Google isi schimba ocazional logoul pentru a marca un eveniment important sau o personalitate cu renume, care a schimbat ceva in lume. Totusi, Google alege rar sa omagieze o personalitate din Romania. Pana acum au existat logouri dedicate lui Constantin Brancusi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Martisorul si Ziua Nationala a Romaniei.

Maria Tanase s-a nascut la Bucuresti, pe 25 septembrie 1913. Si-a facut debutul artistic pe scena Teatrului de revistă "Carabus", condus de celebrul actor Constantin Tanase, in 1934.

In perioada razboiului, alaturi de nume celebre ca George Vraca, dirijorul Ionel Perlea, a participat la spectacole pentru raniti, in spitale. In 1943, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, a fost invitata sa cante in fata suveranilor Mihai I si Regina mama, Elena, a maresalului Ion Antonescu si a membrilor Guvernului roman. A incetat din viata la Bucuresti, pe 22 iunie 1963, la numai 50 de ani.

Sursa foto: exclusivnews.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea