Social

#marea loja unita #unirea principatelor romane #24 ianuarie

Marea Loja Nationala Unita din Romania, fondata 1880 cu ocazia sarbatoririi Micii Uniri de la 1859

Marea Loja Nationala Unita din Romania , descendenta pe linie directa a Marii Loji fondate la 1880 de Marele Maestru Constantin Moroiu 33, sarbatoreste astazi alaturi de toti cetatenii Romaniei al doilea cel mai important act istoric ce a dus la unificarea poporului roman la 24 ianuarie 1859 sub efectul dublei alegeri a lui Alexandru Ioan Cuza ca Domn si Principe al Valahiei si Moldovei - Principatele Unite.

Marea Loja Nationala Unita din Romania, fondata 1880 cu ocazia sarbatoririi Micii Uniri de la 1859

Marea Loja Nationala Unita din Romania, descendenta pe linie directa a Marii Loji fondate la 1880 de Marele Maestru Constantin Moroiu 33˚, sarbatoreste astazi alaturi de toti cetatenii Romaniei al doilea cel mai important act istoric ce a dus la unificarea poporului roman la 24 ianuarie 1859 sub efectul dublei alegeri a lui Alexandru Ioan Cuza ca Domn si Principe al Valahiei si Moldovei - Principatele Unite.

Unirea Principatelor Romane ( Mica Unire ) a fost sustinuta puternic de Francmasonii secolului al XIX-lea ai miscarii pasoptiste. Este o onoare pentru noi, Francmasonii secolului al XXI-lea sa-i comemoram pe Fratii nostri care si-au pus gandirea liberala, viziunea si pana in folosul natiei noastre in momentele dificile ale acelei epoci.

Actul Printului Gheorghe Bibescu, stramosul Marelui nostru Maestru Valentin Bibescu, de a desfiinta vama Focsani a fost un demers in favoarea realizarii unirii.

Noi, Francmasonii MLNUR 1880, dorim a reaminti importanta scrisorilor publicate, cu ajutorul lui Costache Negri, in ziarul unionist "L'Etoile d'Orient", din Bruxelles, si demascarea intentiilor straine de a zadarnici Mica Unire.

Importanta pe care a acordat-o Fratele Napoleon al III-lea dorintei romanilor de a se uni, a fost una vitala pe plan international. Osborne si reuniunea ce a avut loc acolo pe 9 august a fost necesara recunoasterii unei stari de facto din tara noastra.

Prin urmare, sa-i omagiem pe toti Fratii Masoni si profani care au pus caramida peste caramida la cladirea idealului nostru national si sa-i avem drept exemplu in realizarea operelor noastre in cladirea viitorului Romaniei.
 

Despre Marea Loja Nationala Unita din Romania
 

Asociatia Marea Loja Nationala Unita din Romania, formata din Supremul Consiliu pentru Romania si Marea Loja Nationala Unita din Romani cu sediul in Bucuresti, sector 4, str. Capitan Preotescu nr. 33, functionand conform sentintei nr. 40/PJ/26.04.1995 a JUDECATORIA SECT. III BUCURESTI pronuntata in dosarul nr. 39/1995.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea