Social

# aprobare vaccin #pfizer #marea britanie

Marea Britanie a aprobat utilizarea vaccinului anticoronavirus produs de Pfizer

Marea Britanie este prima tara care a aprobat utilizarea vaccinului impotriva coronavirusului, produs de Pfizer/BioNTech.

Organismul britanic de reglementare a medicamentelor (MHRA), a decis ca vaccinul, care ofera protectie in proportie de 95%, este sigur pentru a fi utilizat la scara larga.

In Marea Britanie imunizarea va incepe in cateva zile pentru persoanele din grupurile prioritare. Au fost comandate deja 40 de milioane de doze, care vor ajunge pentru vaccinarea a 20 de milioane de persoane (vaccinul fiind necesar sa se efectueze in doua transe, la un interval de 21 de zile).

Printre britanicii care vor putea fi vaccinati inainte de craciun se afla toate persoane cu varsta de peste 50 de ani. Persoanele mai tinere, care sufera de diverse afectiuni, ar putea fi vaccinate in 2021.

Inceperea vaccinarii insa, nu inseamna ca oamenii trebuie sa uite sa fie responsabili. Vaccinul isi va face efectul abia la doua saptamani dupa primirea celei de-a doua transe de vaccinare.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech foloseste un fragment din codul genetic al coronavirusului care are rolul de a invata organismul uman sa lupte impotriva coronavirusului si sa-si construiasca astfel o imunitate.

Este primul vaccin de tip mRNA care a fost aprobat pentru a fi utilizat la scara larga, asta desi in trecut au mai fost create si testate astfel de vaccinuri.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech trebuie pastrat la o temperatura de aproximativ -70C si poate fi pastrat in fridiger doar cinci zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea