Social

# maratonul vaccinarii #Valeriu Gheorghita #vaccinare

Maratonul vaccinarii, un real succes. Valeriu Gheorghita: "6 vaccinati pe minut"

Maratonul vaccinarii, care a fost organizat de autoritati in acest weekend in Capitala, a fost un real succes. Aproximativ 18.000 de romani s-au imunizat anti-Covid. Adica 6 persoane pe minut. Peste cateva saptamani, va fi organizat un alt maraton pentru rapel, a anuntat Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid in Romania.

 

Medicul militar a precizat ca foarte multe persoane care s-au imunizat la acest maraton nu se temeau de vaccin, ci de procedura in sine.

”In ultimele 52 de ore, peste 18.000 de persoane s-au vaccinat, circa 6 persoane pe minut, la maraton. A fost un efort fantastic al colegilor nostri. Tinta era de cel putin 15.000 de oameni, dar deja avem 18.000, iar evenimentul se incheie luni dimineata. In trei saptamani, se va organiza si un maraton al rapelului, fix in aceleaso locuri”, a spus dr. Valeriu Gheorghita, duminica, la Antena 3.

Si strainii s-au vaccinat la maraton

La maratonul vaccinarii, organizat la Sala Palatului si la Biblioteca Nationala, au participat si straini veniti din Italia sau Franta.

”Au venit si oameni din Italia, Franta, pentru a se vaccina. Au fost persoane de toate varstele. Cea mai mare temere a oamenilor, insa, nu este legata de ce va urma dupa vaccin, ci de procedura in sine, a spus medicul Valeriu Gheorghita.

"Erau multe persoane care asteptau la coada inainte sa inceapa maratonul si care asteptau sa fie vaccinate de mine, si am vaccinat circa 56 de persoane in cateva ore. Am vaccinat o persoana in scaun cu rotile, de o conditie sociala precara, si ma bucur ca am reusit sa o ajut sa se vaccineze.

Cea mai mare temere a oamenilor nu este de vaccin, ci de intepatura. Femeile au fost mult mai curajoase, insa oamenii nu trebuie sa isi faca griji, nu este o procedura dureroasa.

Vestea buna este ca vom organiza in continuare aceste maratoane, in 14 -16 mai se vor organiza in Cluj, Iasi, Petrosani si alte orase", a completat dr. Gheorghita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea