Social

#manuale decontate #ministerul educatiei #manuale

Manuale decontate pentru elevi

Manualele elevilor aflati in clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a in anul scolar 2015 – 2016 vor fi decontate in limita a 55 de lei pentru fiecare elev, prevede un proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Educatiei.

Decontarea cheltuielilor se va face pe baza solicitarii scrise a elevului, insotita de factura fiscala din care sa reiasa numele elevului/ parintelui sau tutorelui legal instituit, suma achitata, titlurile manualelor achizitionate, autorii, editura, dupa caz, anunţa Agerpres.

Totodata, proiectul prevede ca se vor deconta sumele cheltuite pentru achizitionarea manualelor scolare care se regasesc in lista manualelor aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii stiintifice pentru nivelul de clasa la care este inmatriculat elevul.

Numarul estimat de beneficiari in anul scolar 2015 — 2016 este de 362.512 elevi, iar suma estimata pentru decontarea manualelor scolare este de 19.938 mii lei si va fi avansata din bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii stiintifice. "Bugetul Ministerului Educatiei urmeaza a fi suplimentat la rectificare cu aceasta suma", prevede nota de fundamentare a proiectului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea