Social

Manichiura se va face cu laserele

Din saloanele de infrumusetare , vor disparea prosoapele, pensulele si casoletele.

Peste cateva luni, manichiuristele nu vor mai taia pielita care se formeaza in jurul unghiilor cu forfecuta. Practic, dupa 1 ianuarie 2007, forfecutele vor disparea din peisajul saloanelor de infrumusetare , locul lor fiind luat de sofisticate aparate cu laser si de banalele betisoare de lemn.

Masura este inclusa in normele europene, iar neaplicarea ei va duce la suspendarea autorizatiei de functionare a saloanelor de infrumusetare. Am inteles ca de la 1 ianuarie nu vom mai taia pielita care se formeaza in jurul unghiilor cu forfecuta, asa cum facem acum.

Este nevoie de nu stiu ce aparat cu laser, care cine stie cat costa. Oricum, la noi in Oradea oamenii nu-s invatati sa le umblam cu tot felul de lasere pe maini, asa ca nu stiu cum o sa-i fortam , ne-a declarat Ioana Margau, sefa salonului de coafura Ideal Fashion din Oradea.

Cea mai mare parte a saloanelor din tara s-au dotat deja cu aparatura moderna, care permite efectuarea lucrarilor de manichiura conform standardelor UE.

Noi am dat cateva mii de euro pe un aparat, exact ca si cele din saloanele din Vest. E drept, a fost o investitie scumpa, dar nu ne putem permite riscul de a nu face fata integrarii in UE. In strainatate nu se mai foloseste de mult timp forfecuta, aceasta fiind considerata neigienica, afirma Mariana Vasile, patroana salonului Nicole din Bucuresti.

Potrivit acelorasi norme, angajatii saloanelor de frizerie si coafura nu vor avea voie sa mai foloseasca prosoape pentru stersul mainilor dupa spalare, ci servetele de unica folosinta .

De asemenea, pentru prepararea spumei de ras nu se vor mai folosi pensulele si casoletele, ci vase de unica folosinta . Proprietarii acestor saloane estimeaza la circa 20.000 de euro investitiile necesare pentru dotarea la standarde europene ale unui cabinet de manichiura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea