Social

#mancare #scumpire #preturi

Mancarea se scumpeste cu pana la 10%

Pretul produselor alimentare de baza ar putea creste cu 8-10% in curand, potrivit ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara .

Ministrul a declarat, miercuri seara, ca, in perioada urmatoare, este posibila o ajustare a preturilor alimentelor de baza cu 8-10%.

"E posibil sa fie o reajustare de preturi, dar nu acelea de care se vorbeste. Eu am vorbit de 8 spre 10%. Dar, repet, luati-o va rog ca o presupunere la aceasta data, rezultatul final vi-l dau dupa o analiza corecta. Vorbesc in general de alimentele de baza pentru ca acestea intra, in general, pe masa consumatorului", a declarat ministrul Agriculturii , citat de Realitatea.net.

Tabara critica pretul nejustificat de mare al produselor in comparatie cu pretul materiei prime.

"Nu este justificat pretul din galantare fata de ceea ce inseamna pretul materiei prime. Exista extrem de multe rezerve in ceea ce inseamna adaosuri comerciale, taxe de magazin, de super-magazin, la care cred trebuie sa umble si cei care comercializeaza produse. Aceasta este, de fapt, tinta analizei pe care o va face Ministerul Agriculturii", a afirmat ministrul Agriculturii.

Producatorii agricoli au avansat cifre de pana la 15-20% legate de scumpirile iminente. Unul dintre motivele scumpirii, invocat de producatori, ar fi instabilitatea leului.

Inundatiile din aceasta vara au afectat recoltele de grau au fost afectate in proportie de 20-30%, motiv pentru care unii producatorii estimeaza ca pretul painii va creste si cu 30%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea