Social

#valoare TVA #ieftinire alimente #reducere tva #cod fiscal

Mancarea se ieftineste cu 20%!

Ministrul de Finante, Darius Valcov,  a declarat aseara la un post de televiziune ca produsele de baza se vor ieftini cu 20% de la 1 ianuarie 2016. Diminuarea vine in contextul prevederilor noului Cod Fiscal.

Valcov spune ca se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre Codul Fiscal si bugetul de stat, scrie capital.ro. "E pentru prima data din anii '90 cand se vine cu un plan cu viziune si strategie facut exclusiv de expertii din mediul de afaceri. Scopul e ca in 10-12 ani, Romania sa ajunga la un nivel care sa depaseasca media Uniunii Europene in ceea ce priveste PIB-ul pe cap de locuitor. Venim cu o viziune multianuala, nu doar pentru anul viitor. Urmeaza sa discut cu presedintele Iohannis pe tema bugetului. Maine (azi - n.r.) vom prezenta in Parlament proiectul. Sper ca noul Cod Fiscal sa fie aprobat pana la finele lunii iunie", a spus Valcov.

Romanii ar trebui sa simta direct in buzunar aplicarea cotei reduse a TVA, de la 24% la 20%, asa cum este ea prevazuta in proiectul Codului Fiscal. "Cetatenii trebuie sa stie ca de la 1 ianuarie 2016 produsele de baza vor fi mai ieftine cu 20%, iar majoritatea produselor cu 6%. Reducerea TVA ii va avantaja pe cei cu venituri mici", a mai spus ministrul de Finante.

Sursa foto: emigrantul.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea