Social

#alimentatie #fast-food #mancare fast food # efecte fast food

Mancarea de tip fast-food stimuleaza prostia. Iata cum!

Pana acum stiam ca mancarea nesanatoasa afecteaza talia, insa ultimele cercetari arata ca aceasta afecteaza si memoria. Mai mult, studiile arata ca deteriorarea functiilor cognitive nu inceteaza odata cu revenirea la o alimentatie corecta.

Cercetatorii australieni au descoperit ca, inclusiv pe termen scurt, o alimentatie nesanatoasa  are efecte negative asupra capacitatilor cognitive. Studiul sugereaza ca obezitatea poate produce modificari rapide la nivelul creierului, relateaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Oamenii de stiinta de la Universitatea New South Wales au demonstrat in premiera intr-un experiment facut pe soareci de laborator ca acestia au avut probleme de memorie dupa ce au fost hraniti, timp de o saptamana, cu alimente bogate in grasimi si zaharuri. “Surprinzatoare este viteza cu care se produc deteriorarile la nivel cognitiv.

Datele preliminare arata ca efectele nu au disparut dupa revenirea la o alimentatie sanatoasa, ceea ce este foarte ingrijorator. Nutritia este importanta la orice varsta si devine mult mai importanta pe masura ce imbatranim, de aceea trebuie sa prevenim declinul cognitiv”, a declarat Margaret Morris, coautoare a studiului.

 

 

Studiul continua o serie de cercetari cu implicatii in intelegerea obezitatii. “Alimentele care contin multe calorii pot impiedica functionarea hipotalamusului, astfel incat, atunci cand sunt mancate in cantitati mari, pot afecta memoria si pot cauza cresterea in greutate”, a mai spus Morris.



Sursa foto: depici.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea