Social

#pelerinaje #manastiri #patriarhie #cazare manastiri

Manastirile nu mai pot caza turisti fara binecuvantarea Patriarhiei

Biserica Ortodoxa Romana a impus o noua regula in ceea ce priveste cazarea turistilor in manastiri si biserici. Astfel, de acum inainte, toti turistii care vin prin intermediul agentiilor de turism sa se cazeze la manastiri vor trebui sa primeasca binecuvantarea Patriarhiei.

 


Biserica a motivat aceasta decizie prin faptul ca "manastirile, fara a solicita grupurilor documente justificative referitoare la relatia cu Biserica Ortodoxa Romana, onoreaza toate solicitarile pentru masa ori cazare, eliminand, in acest fel, diferentele dintre un grup organizat cu binecuvantarea Bisericii si cel de la o societate/asociatie privata", potrivit ziarulring.ro.

Hotararea aceasta a fost luata inca din data de 28 octombrie, insa abia de acum inainte va fi aplicata.

"In fiecare eparhie, pentru grupurile de pelerini, cazarea sau masa se va oferi de manastiri sau parohii doar dupa ce conducatorul grupului face dovada ca respectivul pelerinaj se desfasoara cu binecuvantarea autoritatilor bisericesti abilitate", se arata in hotararea Sfantului Sinod.

Sursa foto: amfostacolo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea