Social

#aditivi alimentari rai #pate e-uri #pate vegetal # mancare post #retete post #postul pastelui

Mananci pate vegetal? Uite cat de nesanatos poate sa fie

In Postul Pastelui, multi romani aleg pateul vegetal, insa putini stiu ce de aditivi alimentari contin aceste produse. Potrivit adevarul.ro, care citeaza un studiu realizat recent, pe rafturi se gaseste si pate vegetal care contine nu mai putin de 9 E-uri.

Potrivit cercetarii realizata de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Strategiilor din Romania, produsele sunt sarace in proteine si in fibre, calciul lipseste cu desavarsire, insa sunt bogate in grasimi saturate. Din punct de vedere al cantitatii de sare la suta de grame de produs, aceasta se situeaza intre 1,12 grame si 1,4 grame.

"Trebuie sa citim eticheta, sa ne uitam la termenul de valabilitate dar mai mult ca oricand trebuie sa ne uitam la coloranti si conservanti si sa alegem produsele de post care sunt cu adevarat vegetale. Este important sa nu consumam doar cocktailuri de substante chimice si sa alegem in cunostinta de cauza produsele de post", a explicat Sorin Mierlea, seful ANPCPPS.

In topul produselor cu cei mai multi aditivi se numara Produs vegetal cu legume, producator Aldis - 6 E, Pate vegetal, producator Clever - 7 E, Pate vegetal cu masline, producator Mandy Foods - 7 E si Produs vegetal Tartinabil, producator Cris Tim - 8 E.

Foto: timpulvn.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea