Social

#angajati #venituri #indemnizatie pentru cresterea copiilor #indemnizatie #acordare #indemnizatie pentru mame #mame

Mamele care nu si-au primit inca banii din indemnizatia pentru cresterea copilului mai au de asteptat pana in mai

Parintii care ar trebui sa beneficieze de veniturile obtinute dupa recalcularea indemnizatiei pentru calculator folosite pentru calculul sumelor pe care ar urma sa le primeasca propaspetii parinti, care intarzie procesul de acordare a banilor.

Conform Adevarul, din datele puse la dispozitie de Agentia Nationala de Plati si Prestatii Sociale (ANPPS), cele 23.455 de dosare depuse pentru plata indemnizatiei sunt lucrate cu doua softuri diferite, pentru a fi impiedicate posibile incurcaturi. Astfel, pentru a nu exista plati duble pentru parintii care si-au schimbat domiciliul, dosarele lor sunt analizate cu ambele programe. In plus, oficialii Agentiei au anuntat ca in acordarea banilor au prioritate mamicile care au nascut de curand deoarece acestea nu primesc nici un fel de indemnizatie.     

ANPPS a precizat ca numai in Bucuresti au fost depuse 6.000 de dosare de recalculare , pana acum fiind onorate numai 929. Conform sefului filialei Agentiei din Bucuresti, mamicile isi vor primi banii in luna mai, toate dosarele urmand a fi recalculate pana la finalul lunii iunie.

Potrivit Adevarul, la nivel national, pana la sfarsitul lunii martie, au fost recalculate 8.261 de dosare dintr-un total de aproape 180.000. Oficialii de la Agentia Nationala de Plati si Prestatii Sociale spun ca nu stiu numarul exact de mamici care ar trebui sa primeasca indemnizatii de 85% pentru ca nu toate au depus cerere.

La sfarsitul lui 2008, Executivul roman a decis prin ordonanta de urgenta ca, de la 1 ianuarie, valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani sa fie de 85% din veniturile obtinute de parinte in ultimele 12 luni de munca, dar nu mai putin de 600 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea