Social

#mame #indemnizatie pentru mame #guvern #copil #parlament #indemnizatie #parinte #gemeni #tripleti

Mamele care nasc gemeni sau tripleti vor primi mai multi bani de la stat

Mamele care nasc gemeni vor primi in plus cate 600 de lei pe luna pentru fiecare copil,  incepand cu al doilea provenit dintr-o astfel de nastere . Aceasta este decizia aprobata astazi de Camera Deputatilor, printr-un proiect de lege care are in vedere mamele care au nasteri multiple.

Acest proiect de lege, initiat de parlamentari apartinand minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, precum si unor parlamentari PNL si PDL, trecuse si prin Senat, unde obtinuse de asemenea vot pozitiv.

Astfel, mamele care nasc gemeni sau tripleti vor primi indemnizatie de la stat pentru fiecare copil si suplimentar, cate 600 de lei pentru fiecare copil, incepand cu al doilea nascut.

Conform Adevarul, plenul Camerei a aprobat si acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului si mamelor cu varste de cel putin 18 ani, care urmeaza cursuri universitare sau preuniversitare.

De la 1 ianuarie 2009, toate mamele care sunt in concediu de maternitate primesc o indemnizatie de crestere a copilului in primii doi ani de viata, respectiv trei ani pentru copiii cu handicap, de 85% din veniturile pe care le-au realizat in ultimile 12 luni, dar nu mai mica de 600 de lei si nu mai mare de 4.000 de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea