Social

#caravana #campanie #electronice #electrocasnice #deseuci electronice #reciclare #romani

Majoritatea romanilor nu stiu ca pot recicla electronicele si electrocasnicele

Mai mult de jumatate dintre romani nu stiu ca pot recicla aparatura electronica si electrocasnica. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de ecologistii de la Ecotic, care incearca sa convinga populatia ca echipamentele vechi pot fi reciclate printr-o careia i s-au alaturat si trupele de muzica Sistem, Simplu, Cargo, Directia 5, Zdob si Zdub .
+.+-=-+.+8-+.-+=+-.+-caravanaUmbrela Verde, pornita la drum prin marile orase ale tarii sub sloganul "De acum, orasul tau este mai verde", are drept mascote cinci Omuleti Verzi, care ii vor ajuta pe romani sa colecteze selectiv deseurile si sa ajute la ecologizarea oraselor in care locuiesc.

Pana acum au avut loc mai multe campanii de colectare a deseurilor electronice, care au inceput sa aiba succes abia dupa ce voluntarii au mers din usa in usa pentru a-i convinge pe oameni ca aparatura veche tinuta in casa devine nociva pentru sanatate.

"Oamenii trebuie sa inteleaga ca, de exemplu, frigiderele si aparatele de aer conditionat sunt periculoase, deoarece contin , care stratul de ozon, iar tuburile catodice din televizoarele vechi au oxid de plumb, foarte nociv. Prin reciclare ajutam si la valorificarea unei parti insemnate din componentele acestor aparate, care pot fi refolosite", a declarat Dragos Calugarul, director executiv al Ecotic, citat de Cotidianul.

Ecologistii i-au atras de partea Umbrelei Verzi si pe membrii a cinci dintre cele mai importante trupe din Romania: Sistem, Simplu, Cargo, Directia 5, Zdob si Zdub, care vor sustine concerte in toate orasele prin care va trece caravana.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea