Social

#card de sanatate #ue

Mai putin de unu la suta dintre romani au card european de sanatate - CE

Mai putin de unu la suta dintre romani folosesc carduri europene de euro , cardul european de asigurari de sanatate este o mica parte din Europa aflata la indemana tuturor cetatenilor sai. Cardul ofera incredere milioanelor de europeni care calatoresc in strainatate - in excursii, in interes de serviciu sau de studiu", a declarat comisarul european pentru munca si afaceri sociale, Vladimir Spidla.

Potrivit oficialilor de la Bruxelles, la patru ani de la lansarea cardului european de asigurari de sanatate, acest serviciu este folosit de 173 de milioane de persoane din UE, ceea ce inseamna 36 la suta din totalul populatiei.

Cei mai favorizati din acest punct de vedere sunt italienii (97 la suta) si austriecii (96 la suta). La polul opus, alaturi de romani, se afla populatia din Bulgaria, Grecia, Spania si Cipru, unde cardul european de sanatate a fost distribuit, pana in prezent, la mai putin de cinci la suta dintre locuitori.

Pe langa cetatenii din cele 27 de state membre, cardul european de asigurari de sanatate este folosit si in Norvegia, Liechtenstein, Islanda si Elvetia. In Liechtenstein, de pilda, 99 de oameni din 100 folosesc acest card. In tarile din afara UE, la folosirea cardului, acesta trebuie acoperit, in plus, de o asigurare nationala de sanatate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea