Social

# lucrat acasa #angajator #angajat #tichete masa

Mai primesti tichete de masa daca lucrezi de acasa?

Dupa ce in Romania a fost declarata starea de urgenta, mai multi angajatori si-au lasat angajatii sa lucreze de-acasa. Imediat a aparut si intrebarea: mai primesc angajatii tichete de masa daca lucreaza de la domiciliu?

Telesalariatul beneficiaza de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne si contractele colective de munca aplicabile salariatilor care au locul de munca la sediul sau domiciliul angajatorului, potrivit legii privind reglementarea activitatii de telemunca. Asta ar putea insemna si dreptul la tichete de masa, daca angajatorul respectiv le acorda in mod obisnuit, scrie avocatnet.ro.

Salariatul care munceste la domiciliu beneficiaza de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului, potrivit angajatorului.

Si telesalariatul si cel care munceste la domiciliu trebuie sa primeasca tichetele de masa atunci cand trec de la munca la birou la munca acasa, doar pe criteriul schimbarii locului de munca.

Tichetele de masa nu se acoda pentru ca angajatul munceste in afara casei, la birou sau pe teren, ci din alte motive. Unii angajati, au convenit cu angajatorul la momentul angajarii sa achite o parte din salariu in tichete de masa, asta insemnand sa le taie o parte din venitul asupra caruia s-au inteles.

Cand nu se acorda tichete de masa

  • salariatul este in concediu de odihna;
  • salariatul beneficiaza de zile libere platite, precum evenimente familiale deosebite;
  • salariatul este, potrivit dispoziiilor legale, in delegatii sau detasati in afara localitatii in care isi au locul permanent de munca si primesc indemnizatie de delegare sau de detasare;
  • salariatul se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, este absent de la locul de munca ori se afla in alte situatii stabilite de angajator impreuna cu organizatiile sindicale ori, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor.

 Sursa: avocatnet.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea