Social

#spaga #coruptie #tineri

Mai mult de jumatate dintre tinerii intre 16 si 26 de ani au dat "spaga"

Mai mult de jumatate dintre tinerii romani recunosc ca au dat "spaga" fie profesorilor, fie medicilor pentru rezolvarea unor probleme.

Multi dintre tinerii romani intre 16 si 26 de ani au dat spaga pentru a obtine bunavointa functionarilor, arata un sondaj realizat in cadrul proiectului "Tinerii impotriva coruptiei", care a vizat 1.300 de tineri din municipiile Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Focsani.

Peste jumatate dintre respondenti au recunoscut ca au dat bani sau cadouri pentru a rezolvarea unor probleme la spital, in liceu (26%), in scoala generala (21%), la politia rutiera (19%) sau la universitate (15%).

Cei mai multi au oferit bani sau cadouri fara ca acest lucru sa li se ceara.

"54 la suta dintre tineri recunosc ca au dat spaga, in special la medici, iar 42 la suta au dat bani sau cadouri fara a li se cere acest lucru si doar zece la suta pentru ca li s-a cerut", arata sondajul, citat de Gandul.info.

La scoala, 61% dintre tineri au dat bani pentru cadouri destinate cadrelor didactice pentru ca acestea sa aiba o atitudine binevoitoare. 29% dintre participantii la sondaj au platit meditatii cu cel putin un profesor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea