Social

#moschee #cisiordania #inscriptie #mohamed

"Mahomed este un porc", pe o moschee din Cisiordania

Colonisti evrei au profanat o moschee si un cimitir musulman, joi dimineata, in orasul Hebron din Cisiordania .

Colonistii au scris "Mahomed este un porc" si "Moarte arabilor" pe zidul unei moschei si au desenat steaua lui David pe mai multe monumente funerare dintr-un cimitir palestinian, relateaza AFP.

Moscheea si cimitirul se afla in apropiere de o casa in care s-au strans zeci de colonisti evrei, sfidand un ordin de evacuare dat de justitia israeliana. Soldatii israelieni patruleaza in permanenta in acest sector.

Colonistii, decisi sa reziste oricarei tentative a politiei de a-i face sa paraseasca locul, ocupa cladirea cu patru etaje din martie 2007. Ei spun ca au cumparat titlul de proprietate de la un localnic palestinian din Hebron pentru 700.000 de dolari, lucru negat de acesta din urma.

Curtea Suprema israeliana a ordonat duminica evacuarea in trei zile a acestei locuinte, spunand ca documentul de cumparare este fals. Curtea a precizat ca politia ii va evacua cu forta, daca refuza sa plece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea