Social

#iccj #salarii #sporuri

Magistratii de la Curtea Suprema raman cu salariile neatinse

Suspendarea de plata a unor sporuri pentru magistrati nu va afecta salariile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a explicat presedintele ei, Nicolae Popa .

Magistratii au protestat marti impotriva Ordonantei de Urgenta, despre care spun ca "reducerea in aceasta maniera a drepturilor salariale incalca hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, inscrise in carnetele de munca, chiar in baza corespondentei derulate cu Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti."

Cei de la Curtea Suprema pot sta insa linistiti, pentru ca sporul lor de 50% este deja inclus in salariu, informeaza Evenimentul Zilei.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu , da vina pe buget si sustine ca magistratii stiau ca sporurile le vor fi suspendate din lipsa de fonduri. La judecatoriile de sector din Capitala si la cele din Buftea si Cornetu, magistratii au protestat, pana la ora 12:00.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea