Social

Maestrul Gica Petrescu - sicanat cu alarme false

Maestrul Gica Petrescu s-a trezit in noaptea de sambata spre duminica cu pompierii in casa. La miezul noptii, pe cand maestrul statea in fotoliu si asculta muzica, pompierii bucuresteni se chinuiau sa sparga geamul locuintei lui Gica Petrescu, dupa ce fusesera alertati de niste cunostinte carora maestrul nu le raspunsese nici la usa, nici la telefon.
"Apelul a fost primit in jurul orei 1, prin serviciul 112 , iar un echipaj de la Detasamentul de Salvatori s-a deplasat in Bd. Regina Elisabeta la nr. 5" ne-au declarat surse din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti. Ajunsi la fata locului, pompierii au intervenit conform planului: au montat scara, au urcat pana la etajul 1 si au spart geamul. Alarma s-a dovedit a fi falsa. Maestrul era treaz, in fotoliu, ascultand muzica. In urma cu trei saptamani, maestrul Gica Petrescu, in varsta de 92 de ani, a avut parte de o interventie similara. Cativa cunoscuti, care ii stiau obiceiul de a lua masa la pizzeria din apropiere, au alertat autoritatile, dupa ce maestrul a lipsit de la locul sau preferat.
Blocul in care locuieste Gica Petrescu, situat pe Bulevardul Elisabeta, este unul in care locatarii cei mai tineri au peste 70 de ani. Barbatul care a deschis usa apartamentului cu numarul 11, unde traieste de ani de zile maestrul, a fost din start refractar la ideea de dialog cu presa, ca de vreo invitatie in casa nici nu s-a pus problema. Omul s-a recomandat a fi "domnul Dragulescu , o ruda de gradul doi". N-a vrut sa precizeze ce fel de ruda si, prin usa intredeschisa, si-a exprimat revolta si dezaprobarea pentru "bazaconiile" spuse la televizor de unii si de altii. Domnul in cauza a precizat insa ca el se ocupa de maestru si il viziteaza de patru ori pe zi pentru a vedea in ce stare este. La o intrebare mai apasata, si-a revizuit calculele si si-a amintit ca doar de vreo doua ori pe zi trece pragul casei in care holul este plin de poze si afise inramate din vremea cand Gica Petrescu era tanar si plin de succes. Si i-a indicat ca "vinovati" de toata tevatura cu pompieri pe domnul si doamna Stefanescu, administratori ai blocului.
Vecinii din bloc, cam toti speriati de acestia, abia-abia au recunoscut ca familia in cauza nu este la prima actiune de acest gen si ca apelul ei disperat la 112 ascunde de fapt intentia de a pune mana pe apartamentul lui Gica Petrescu, pe motiv ca nu este deloc ingrijit, ca batranetea i-a afectat luciditatea artistului si ca poate pune in pericol siguranta celorlalti locatari.
Angajatele de la bistroul situat la parterul blocului, unde manca adesea maestrul, sustin ca acesta stia perfect in fiecare clipa cati bani trebuie sa le plateasca pentru consumatie, cum se numesc si cat costa exact medicamentele pe care le folosea, ba chiar avea si puterea sa le mai arate poza sotiei sale adorate, Cezarina, si sa-si exprime regretul ca nu a avut cu ea un copil. Femeile sustin ca acasa la Gica Petrescu raspunde intr-adevar adesea un barbat, despre care gura lumii spune ca ar fi fratele medicului care-l ingrijeste, nicidecum o ruda. Si ca maestrul, in afara faptului ca acuza slabiciunile batranetii, nu se pune problema ca nu ar putea sa-si poarte singur de grija, mai ales ca, dupa spusele sale, ii place singuratatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea